03.05.2024. | 09:16

Mjesec svijesti o stresu u Admiralu

Tijekom mjeseca travnja, koji je posvećen podizanju svijesti o stresu, u Admiralu smo, kao dio našeg kontinuiranog angažmana u brizi za dobrobit naših zaposlenika i podršci njihovom mentalnom zdravlju, održali ciklus edukativnog programa u svrhu prevencije stresa na radu i promicanja zdravog radnog okruženja.

U skladu sa Zakonom o zaštiti na radu, prepoznali smo važnost provođenja prevencije stresa na radnom mjestu, uzimajući u obzir čimbenike poput organizacije rada, radnog okruženja, loše komunikacije i međuljudskih odnosa. 
Edukativni program na temu Upravljanja stresom održala je Kristina Petričević, suradnica u Odjelu za ljudske potencijale. Kroz edukacije, fokusirali smo se na važnost organizacije rada, radnih postupaka, komunikacije te subjektivne čimbenike poput emocionalnih i društvenih pritisaka. Podržavamo naše zaposlenike pružajući im dublje razumijevanje fenomena stresa iz biološkog i sociološkog aspekta, kako bismo im omogućili usvajanje alata za učinkovito upravljanje stresom. Naš cilj je osvijestiti važnost mentalne higijene i upravljanja stresom te time smanjiti mogućnosti negativnih posljedica na zdravlje naših zaposlenika te poboljšali radnu atmosferu, motivaciju i produktivnost na osobnoj i profesionalnoj razini. Na radionicama je interaktivno sudjelovalo 35 voditelja različitih odjela i voditelja poslovnica, gdje smo ih usmjeravali kako se nositi s radnicima koji su pod stresom, osnažujući ih za pružanje razumijevanja i pomoći u takvim situacijama.
Nastavljamo s predanošću u izgradnji optimistične radne kulture i pružanju podrške našim zaposlenicima u ostvarivanju njihovog radnog i osobnog potencijala.

Više vijesti