18.04.2024. | 12:32

Branislav Karlica: 19 godina u Admiralu prošlo je „za tren“

U svijetu automat klubova, gdje se dinamična igra susreće s osobnim iskustvom, dugogodišnji zaposlenici postaju kamen temeljac uspješnosti. Naš dugogodišnji zaposlenik, Branislav Karlica, čija predanost i iskustvo predstavljaju uzor, nedavno je preuzeo ulogu voditelja u novootvorenom klubu u Daruvaru. Svojim dugogodišnjim iskustvom i posvećenošću, on donosi ne samo znanje, već i duboki osjećaj odgovornosti prema novoj ulozi. Kroz ovaj intervju, upoznajemo se s njegovim putem, osobinama koje smatra ključnima za uspjeh u industriji automat klubova te s njegovim očekivanjima i planovima u vezi s novom ulogom.

Koje su prednosti rada u Admiralu i zašto bi nekome preporučio zapošljavanje u Admiralu?

Prednosti rada u Admiralu mogu navesti samo iz svoga primjera. Kada sam davne 2005. zakoračio u ADMIRAL nisam mislio da ću se zadržati toliko dugo – već je 19 godina prošlo. Nadam se da ću još dugo biti član ove grupacije. Što me je zadržalo? Jednostavno sam si kliknuo s ovim poslom, ljudima i svim ostalim stvarima vezanim uz ovaj posao. Pronašao sam  se u ovome poslu, upoznao mnogo ljudi  koje nikad ne bih sreo da nisam radio u Admiralu, i to ne samo u našoj zemlji nego i na mnogobrojnim putovanjima u inostranstvu. Nikada se u ovoliko godina koliko radim nisam brinuo hoće li poslodavac isplatiti plaću i ostale stvari, moje je samo bilo da se usredotočim na posao. U zadnjih nekoliko godina poslodavac je nekoliko puta povisio plaće, te dodjeljivao razne nagrade i bonuse. Prateći trend ovoga vremena, smatram da su ovo najbolje preporuke za zapošljavanje u Admiralu, gdje svatko radi ono što treba - radnik izvršava svoje zadatke, a poslodavac svoje obveze izvršava na vrijeme. U mom slučaju to je bilo uvijek, zadnjih 19 godina.  

Kako se osjećaš zbog napredovanja iz pozicije dugogodišnjeg operatera u automat klubu do voditelja kluba? Možeš li nam reći nešto više o sebi, svojem iskustvu i putu koji te je doveo do ove uloge?  

Zbog napredovanja iz uloge operatera u poziciju voditelja kluba imam pomiješane osjećaje, jer sam u ulozi operatera proveo 19 godina, a uloga voditelja ipak iziskuje neke nove stvari i izazove. U Admiralu sam počeo raditi davne 2005. godine u AK Dubrava gdje sam najviše naučio o samom poslu automat kluba. Nakon toga sam prešao u AK Central gdje sam se kratko zadržao, potom u AK Trešnjevka. Zatim odlazim u AK Bjelovar 1 gdje radim od 2006. do 2013. godine. U tom klubu sam proveo sedam zbilja prekrasnih godina, od samog otvorenja kluba pa do odlaska u AK Kutina 2013. godine. U Kutini sam radio sve do ove godine kada sam prešao u AK Daruvar na mjesto voditelja kluba. U AK Kutina sam radio punih 10 prekrasnih godina, i s jednom vrhunskom ekipom radnika, da ne kažem profesionalaca, prošao sam mnogo dobrih i loših trenutaka. Smatram da svaka ekipa u automat klubu treba tako funkcionirati. Ovim putem se zahvaljujem svima njima na dugoj desetogodišnjoj suradnji.
Kad malo razmislim, cijeli devetnaestogodišnji radni put u Admiralu bila je priprema za ulogu voditelja. Kroz sve ove godine rada skupljam znanja koja se mogu pretočiti u ulogu voditelja, od samih kolega voditelja te kroz iskustvo rada u klubu. Smatram da je puno lakše preći u ulogu voditelja kad imaš iskustvo rada u klubovima nego kad počinješ od nule, bez iskustava.
Za ostvarenje ove uloge puno su mi pomogli kolege iz AK Kutina, voditelj i zamjenice, koje su mi pokazali one bitne stvari za funkcioniranje jednog kluba. To mi je olakšalo prelazak u novi klub, gdje sam trebao posložiti stvari s obzirom da se radi o novo otvorenom klubu kojeg tek treba uhodati. 

Koje osobine i vrijednosti smatraš važnima za uspjeh u vođenju kluba, te kako ih primjenjuješ u svakodnevnom radu?

Mislim da osoba koja vodi klub treba biti mirna i staložena, jer kada si na poslu moraš biti sto posto unutra kako bi klub funkcionirao. Klub nisu samo aparati, već i djelatnici i igrači, a kako bi sve funkcioniralo, treba ih „uglazbiti“. Smatram da ću svojim iskustvom uspjeti u tome.

Koje su tvoje glavne odgovornosti kao voditelja kluba, i kako planiraš ispuniti očekivanja svojih zaposlenika, poslodavca i gostiju?

Kao voditelj kluba imam odgovornost da klub funkcionira i radi po svim pravilima, da se sve obaveze izvršavaju na vrijeme, da poslodavac ima u mene povjerenje da klub radi, da vodim brigu o djelatnicima i izvršavanju njihovih zadataka te ostale stvari koje su bitne za rad kluba. Nadam se da ću u uspjeti u tome da zaposlenici, poslodavac i ponajviše gosti samog kluba budu zadovoljni kad dođu u klub, jer smatram da je zadovoljstvo gostiju s radom kluba znak da je sve u najboljem redu.

Koje izazove očekuješ u vođenju novootvorenog kluba i kako se planiraš nositi s njima?

Očekujem mnogo izazova u ovome klubu, jer pošto je novo otvoreni klub treba ga uhodati da bi se usmjerio prema boljim rezultatima i ostvarenjima. To će može postići samo vrlo kvalitetnim radom cijelog tima u klubu, jer samo tako možemo ostvariti zadane ciljeve. Postavio sam si visoke ciljeve, jer želim da ovaj klub bude prepoznatljiv u ovome djelu te da privlačimo goste iz susjednih gradova, a to možemo samo kvalitetnim pristupom svih djelatnika. Svjestan sam da će biti i nekih teških izazova, ali po prirodi sam vječni optimist i nastojat ću ih riješiti.

Koji su tvoji osobni ciljevi i ambicije vezani uz ovu novu ulogu? 

Moji osobni ciljevi vezani uz ulogu voditelja kluba su da klub bude prepoznatljiv po svome radu, da svi djelatnici budu na visokom nivou u smislu opisa posla za koji su zaduženi, a najveća satisfakcija će mi biti kad nove zaposlenike naučim radu u automat klubu. Kad svaki gost koji uđe u klub bude zadovoljan uslugom, znat ću da radimo dobar posao. Moje ambicije vezane za klub su da stalno treba dizati ljestvicu, a ne se zadovoljavati postojećim – stalno se tjerati prema naprijed jer samo tako možemo napredovati.

Možeš li podijeliti neke od svojih najboljih trenutaka iz dugogodišnje karijere u Admiralu? 
Kada bih krenuo pisati o svojim najboljim trenutcima u Admiralu malo bi mi bilo i mjesec dana. Ovih 19 godina uglavnom je bilo dobrih trenutaka, ali bilo je i teških, ali i to je sastavni dio ovog posla.  

S obzirom na tvoje bogato iskustvo, imaš li poruku ili savjet koji bi podijelio s kolegama diljem Republike Hrvatske? 
Zbilja mogu reći, bez lažne skromnosti, da sam pokupio bogato iskustvo u svim klubovima u kojima sam do sada radio, te mi je drago da to znanje i iskustvo mogu prenijeti na nove radnike. 
Smatram da ne treba žuriti s nekim napredovanjima jer je iskustvo izrazito bitno u ovakvome poslu. Mnogo je lakše kad nešto iskusiš i naučiš. I sam sam nekoliko puta imao priliku preuzeti klub, ali sam uvijek mislio da nisam dovoljno spreman, dok se nisam odlučio na ovaj korak. Zahvaljujem svome poslodavcu na ovoj ukazanom povjerenju.
Ovim putem zahvaljujem se i svim svojim kolegama i kolegicama u ADMIRALU na svim nezaboravnim trenutcima u ovih lijepih 19 godina. 

Uspjeh u automat klubu nije samo rezultat strateškog vođenja, već i dubokog osjećaja odgovornosti prema igračima i timu. Svojim iskustvom i vizijom, on postavlja temelje za uspješan početak novootvorenog kluba u Daruvaru, koji će biti ne samo mjesto zabave, već i sigurno okruženje za igrače. Karlica nas podsjeća da je iskustvo neprocjenjivo i da je strpljenje ključno u postizanju uspjeha u industriji automat klubova. Njegova poruka poziva kolege diljem Hrvatske na kontinuirani rad, učenje i pripremu za izazove koji donose nove prilike za napredak. 




Više vijesti