15.02.2024. | 09:14

Odgovorno igranje: Ključna uloga društveno odgovornog poslovanja u Admiral grupaciji

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja temeljnu vrijednost naše tvrtke i ključni element naše poslovne filozofije. Prepoznajemo važnost ravnoteže između ekonomskih ciljeva, društvenih potreba i zaštite okoliša te stoga neprestano radimo na unapređenju naših praksi kako bismo ostvarili pozitivan utjecaj na društvo i zajednicu u kojoj djelujemo.

Jedan od važnih aspekata društveno odgovornog poslovanja jest odgovorno igranje, posebno u industriji igara na sreću. Svjesni smo potencijalnih rizika koje takva industrija nosi te s obzirom na moralnu odgovornost prema našim klijentima i zajednici u kojoj poslujemo, preuzimamo aktivnu ulogu u promicanju odgovornog kockanja kao integralnog dijela naše poslovne strategije. Kroz praksu odgovornog igranja, nastojimo zaštititi naše igrače, potičući zabavu, ali istovremeno radeći na sprječavanju mogućih negativnih posljedica problematičnog kockanja. 
U sklopu naših nastojanja da promičemo društveno odgovorne aktivnosti, u četvrtak, 8. veljače, za djelatnike Admirala održan je edukativni program koji je dio naše inicijative za osvještavanje o važnosti odgovornosti tvrtki koje se bave igrama na sreću, kao i o odgovornosti pojedinca u prevenciji razvoja patologije. Program edukacije obuhvatio je predavanja na teme "Prakse društveno odgovornog poslovanja u tvrtki Interigre d. o. o." te "Homo ludens u igri".
Suradnica u odjelu za ljudske potencijale, Kristina Petričević, započela je edukaciju predavanjem kojim je predstavila konkretne primjere društveno odgovornih praksi koje naša tvrtka provodi, ističući važnost održivog poslovanja i brige o zajednici.
U nastojanju za što dubljim razumijevanjem fenomena ovisnosti o kocki kao nemolekularnoj ovisnosti u svrhu preventivnog djelovanja i poboljšanje prakse odgovornog igranja, tvrtka Interigre surađuje i sa stručnjacima koji se bave problemom ovisnosti. Predavanje „Homo ludens u igri“ održao je gost predavač prof. dr. Luka Maršić, stručnjak za ovisnosti iz Klinike za psihijatriju KBC Sestre Milosrdnice i predsjednik udruge KLOK (Kluba za liječenje ovisnosti o kockanju). Iz liječničke, adiktološke i antropološke perspektive pružio nam je razumijevanje kockarske strukture uma i igre, fenomen suvremenog čovjeka u svom modusu Homo ludensa te cjelinu pojma odgovornosti u kontekstu djelovanja tvrtke i pojedinca. Njegova stručna analiza dala je novi uvid u složenost problema ovisnosti te nas je potakla na dublje promišljanje o mentalnoj ekologiji i sprječavanju pasivizacije kroz usmjeravanje klijenata na kontrolu igre, u svrhu prevencije razvoja patološkog odnosa s igrom - adiktivnog problema gdje igra kontrolira igrača. 
Na ovim predavanjima sudjelovali su i voditelji naših poslovnica koji su u direktnom kontaktu s klijentima. Oni su najbolje pozicionirani da prepoznaju i preveniraju potencijalne štetne posljedice koje mogu proizaći iz prekomjernog igranja. Dodatno su educirani o potrebi upućivanja klijenata koji prelaze granicu odgovornog kockanja na kontakte za stručnu pomoć i postupke za samoisključenje ako to smatraju potrebnim. 
Ova edukacija bila je korak naprijed u našem kontinuiranom angažmanu za održavanje društveno odgovornog poslovanja i osiguranje sigurnog okruženja za naše klijente. Nastavit ćemo s implementacijom novih inicijativa i praksi kako bismo osigurali da naše poslovanje ima pozitivan i održiv utjecaj na društvo.

Više vijesti